Results 1 to 6 of 6

Thread: Triumph Thruxton EFI slow throttle response, backfires, cuts out

  1. #1
    N00b Jannusv's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Bike
    Triumph Thruxton EFI 900 2015!
    Region
    Western Cape
    Posts
    13

    Default Triumph Thruxton EFI slow throttle response, backfires, cuts out

    So guys 1 month commuting to work on the bike 50km roundtrip. Changed my life so much happier until yesterday haha

    Finish work and keen to get on the bike and go. She is still newish 8000 km on the clock just been serviced.

    She sounds sick on start up. Throttle response is slow. She dies on me in the middle of an intersection.

    Slow response on throttle
    Backfires above 2000 rpm
    Displays are almost shaky
    Engine sound from pipes almost deeper

    General ideas ???????

    I know nothing

    Any ideas would help




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Biker martc's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    roodepoort
    Bike
    GS1000G, ZUKI
    Region
    Gauteng
    Posts
    65

    Default

    first thing I would check is if a plug lead has come off or if one spark plug wasn't tightened when it was serviced.
    [SIGPIC]

  3. #3
    Biker Trash Skully-SXV's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Maroelana, Pretoria
    Bike
    '13 Aprilia Tuono V4R
    Region
    Gauteng
    Posts
    689

    Default

    Simple really: take it back to where you got it serviced and tell them to fix it.
    It is still under warranty, right? With only 8K km on it, I assume it was bought brand new and still under warranty? There you go, take it back and tell them to fix it.
    "I've always wanted to go to Switzerland to see what the army does with those wee red knives." - Billy Connolly

  4. #4
    Nuon Fangirl

    Join Date
    Mar 2008
    Bike
    BMW R1200GS
    Region
    Gauteng
    Posts
    39,063

    Default

    Quote Originally Posted by Skully-SXV View Post
    Simple really: take it back to where you got it serviced and tell them to fix it.
    It is still under warranty, right? With only 8K km on it, I assume it was bought brand new and still under warranty? There you go, take it back and tell them to fix it.
    What he said.

  5. #5
    N00b Jannusv's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Bike
    Triumph Thruxton EFI 900 2015!
    Region
    Western Cape
    Posts
    13

    Default

    Haha thanks guys on my way to the mechanic it came back to life. He said it was probably water in the petrol.... phew no money to be spent.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #6
    Lurker
    Join Date
    Aug 2016
    Bike
    Aprilia RSV4R Factory
    Region
    Gauteng
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Jannusv View Post
    So guys 1 month commuting to work on the bike 50km roundtrip. Changed my life so much happier until yesterday haha

    Finish work and keen to get on the bike and go. She is still newish 8000 km on the clock just been serviced.

    She sounds sick on start up. Throttle response is slow. She dies on me in the middle of an intersection.

    Slow response on throttle
    Backfires above 2000 rpm
    Displays are almost shaky
    Engine sound from pipes almost deeper

    General ideas ???????

    I know nothing

    Any ideas would help




    Sent from my iPhone using Tapatalk

    My Thruxton 1200 R did the same. There is a recall for this problem. There is new ECU firmware to fix this. Phone Triumoh, make an appointment, ride there and wait 30min while they flash it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •